Relationen mellem mor og far er den vigtigste relation i familien - også selvom vi bliver skilt!

En skilsmisse er en sorgproces, som for mange kræver kræfter at komme igennem. Og når der er fælles børn, er skilsmissen ikke en afslutning på en relation, men en omlægning af en relation. Man siger farvel til parforholdet og skal igennem en proces, hvor man på den anden side skal kunne fortsætte sammen i det fælles forældreskab. Det kan synes svært, uoverskueligt og meget udfordrende bl.a. fordi, det kan være svært at skille ad, hvornår I kommunikerer som (sårede)eks-partnere, og hvornår I kommunikerer som forældre til jeres fælles børn.

Det kan derfor for mange være en god hjælp at få skilsmisserådgivning og sparring på, hvordan I selv, og sammen som forældre, kommer bedst muligt igennem den svære tid og samtidig hjælper børnene bedst.

Vi ved fra megen forskning i dag, at det der går ud over børns trivsel på sigt, ikke er skilsmissen eller den nye hverdag, men vedvarende konflikter mellem forældrene. Derfor er den største gave, I kan give jeres børn, at I arbejder på at få et godt samarbejde.

Skilsmisserådgivning kan bl.a. hjælpe jer med:

  • At forbedre forældresamarbejdet og kommunikationen

  • At få øje på hvilket samarbejde, I hver især ønsker og få hjælp til at komme derhen.

  • At forholde jer til hinandens forskelligheder og uenigheder.

  • Hvordan I taler med jeres børn om skilsmissen og tabet.

  • At støtte børnene bedst muligt i deres hverdag mellem to hjem.


Det bedste jeg tager med fra forløbet er, at jeg har (gen)opdaget, hvad jeg rent faktisk sætter pris på hos min eksmand som far til vores datter. På den måde er det blevet meget nemmere at rumme de steder, hvor vi stadig ikke er enige.
— Annemette, 38 år

Muligheder

Fælles samtaler

En skilsmisse er en lang proces og det, der er svært i samarbejdet lige efter et brud, er ikke nødvendigvis det samme, som er svært seks måneder senere. Nye problematikker opstår ofte undervejs, og især det første år efter en skilsmisse byder på mange nye faser, som der kan være behov for at få hjælp til og sparring på. De fælles samtaler kan hjælpe jer til at få øje på, hvilket samarbejde I hver især ønsker, og få hjælp til at komme derhen.

Familiesamtaler

For børn er en skilsmisse altid sorgfuld- uanfægtet af, hvor konfliktfyldt familielivet har været inden opbruddet. For mange børn kan det være gavnligt på et tidspunkt at deltage i en familiesamtale. Alene det at opleve, at I som forældre, på trods af konflikter og uenigheder, sidder sammen for at forsøge at forbedre samarbejdet, kan være en stor gave for barnet.

Alene i skilsmisserådgivning

Det kan synes overvældende at gå sammen i terapi efter et nyligt brud, og kommer du alene har du stadig mulighed for at gøre en stor forskel for jeres fælles samarbejde. Mange overraskes over, hvor stor en forskel de kan gøre i det konfliktfyldte samarbejde ‘blot’ ved selv at begynde at gøre noget nyt. Mange oplever også et behov for følelsesmæssigt at bearbejde tabet af, drømmen om at være en familie. Men også sorgen over at være blevet gået fra, eller skylden over at være den, der går, kan fylde. Det er eksempler på, hvad de individuelle samtaler kan være være med til at bearbejde.


Det var verdens bedste beslutning at kontakte dig, du har hjulpet os så godt på vej, mod et godt samarbejde. Sidste år kunne vi næsten ikke kigge på hinanden. Nu laver vi ting sammen og kan joke sammen igen. Det er helt fantastisk og rørende, at vi nu kan fokusere på at være verdens bedste forældre for vores datter.

Så et kæmpe tak herfra! Jeg anbefaler alle skilsmisse forældre til at, tage i familieterapi. Og især hos dig.
Du mødte os begge med respekt og rolighed.
— Kvinde, 36 år

HAR DU SPØRGSMÅL ELLER ØNSKER DU AT BOOKE EN TID? KONTAKT MIG HER